Příběhy našich sousedů

Začátkem dubna proběhla v Eurocentru závěrečná prezentace projektu Příběhy našich sousedů. Za Jablonecko se zúčastnilo deset týmů jabloneckých základních škol a gymnázií. Jejich úkolem bylo vyhledat ve svém okolí zajímavého pamětníka a zdokumentovat jeho vzpomínky.

Tým naší školy zde představil životní příběh pana Josefa Faláře, sportovního a vojenského psychologa, který ve svém životě zažil mnoho zajímavého. Mimo jiné připravoval české sportovce na olympiádu v Mexiku, podílel se na testování hokejistů do národního výběru nebo se účastnil misí KFOR a SFOR v Jugoslávii.

V průběhu školního roku žáci absolvovali množství workshopů, aby byli připraveni natočit s pamětníkem několikahodinový rozhovor a následně ho sestříhat podle vlastního scénáře do zhruba pětiminutové videoreportáže. Na závěr musel tým výsledky své práce představit právě v jabloneckém Eurocentru před publikem a odbornou porotou.
Náš tým ve složení Jindřiška Lenková, Tereza Tarabcová, Agáta Viktorová (9.C), Barbora Grofová a Kateřina Kramárová (9.B) odvedl dobrou práci a od poroty si vyslechl samé kladné hodnocení. Tímto jim děkuji za skvělou reprezentaci naší školy.

Kristýna Šulcová

 Další informace, video a fotodokumentaci si prohlédněte zde